Ιστορικό

1958
Τρεις γενιές πριν, ο Σωτήρης Χρήστου Μάμμος δραστηριοποιείται στην παραγωγή δενδρυλλίων ελιάς εμβολιασμένων σε αγριελιά, με την καινοτόμο για την εποχή πρακτική της καλλιέργειας σε γλάστρα.
1963
Η άριστη ποιότητα σε συνδυασμό με την οργάνωση στην παραγωγή καθιστούν την επιχείρηση ηγέτη στον κλάδο και δημιουργείται δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα. Η επιχείρηση με γνώμονα την έγκαιρη εξυπηρέτηση του πελάτη αποκτά ιδιόκτητο φορτηγό και διανέμει τα φυτά της.
1972
Η παραγωγή αγγίζει τις 600.000 ελαιόδεντρα ανά έτος.
1980
Η καλλιέργεια δενδρυλλίων φιστικιού είναι γεγονός ενώ ταυτόχρονα ξεκινά και η παραγωγή εσπεριδοειδών και άλλων καρποφόρων δέντρων.
1987
Η επιχείρηση αποκτά εμπορική υπόσταση και με την ενασχόληση του υιού Μιχαήλ και της Ευαγγελίας Μάμμου αρχίζει να δραστηριοποιείται στον τομέα των καλλωπιστικών φυτών.
1989
Τα ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΑΜΜΟΣ αποκτούν διεθνή παρουσία και ταυτόχρονα με την εξαγωγή ελαιόδεντρων στην Ευρώπη ξεκινά και η εισαγωγή καλλωπιστικών φυτών από το εξωτερικό. Η επιχείρηση αποκτά εξέχουσα θέση στον κλάδο των καλλωπιστικών φυτών.
1991
Το όραμα για την παραγωγή καλλωπιστικών φυτών γίνεται πραγματικότητα με την φύτευση 20.000 τ.μ. φοινικοειδών όλων των ποικιλιών στη γη.
1993
Η γκάμα παραγωγής διευρύνεται με καλλιέργεια κωνοφόρων και καλλωπιστικών δενδροειδών.
1994
Εισάγεται από την Ιταλία μηχάνημα για την εξαγωγή των φυτών από τη γη με μπάλα χώματος και ο στόλος επεκτείνεται με την αγορά φορτηγού διεθνών μεταφορών για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των εξαγωγών και των εισαγωγών προς και από την Ευρώπη.
2002
Ο εγγονός Σωτήρης Μ. Μάμμος εντάσσεται στο δυναμικό της επιχείρησης δίνοντας νεα και σύγχρονη πνοη, εφαρμόζοντας νέες πρακτικές τόσο στην παραγωγική διαδικασία όσο και στην διοικητική οργάνωση.
2003
Σε ρυθμούς προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004), ολυμπιακά έργα όπως το Ολυμπιακό Χωριό, το κλειστό στάδιο Γαλατσίου, το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και πλήθος άλλων φέρουν την σφραγίδα της επιχείρησης.
2008
Οι επενδύσεις με στόχο την καθετοποίηση όλων των διαδικασιών υλοποιούνται με την εγκατάσταση όλων των διοικητικών υπηρεσιών σε νέο ιδιόκτητο κτήριο γραφείων, την κατασκευή μονάδας ριζοτηρίου, την κατασκευή σύγχρονων θερμοκηπίων και την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και μέσων μεταφοράς των εμπορευμάτων.
2012-2013
Μέσα στην παγκοσμίως δύσκολη οικονομική συγκυρία τα ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΑΜΜΟΣ συνεχίζουν επιτυχημένα τις δραστηριότητές τους με σεβασμό απέναντι στους συνεργάτες διατηρώντας υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με εξαιρετικές τιμές και έχοντας πάντοτε ως στόχο την αρτιότερη εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη.